Kucharz
Administrator
Dołączył: 23 Sty 2007
Posty: 53
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Czw 12:55, 01 Lut 2007 Temat postu: Zupa włoska |
|
|
Składniki:
4 kromki chleba tostowego, 8 łyżek tartego parmezanu, 4 ząbki czosnku, 4 łyżki oliwy, 4 surowe żółtka, 4 szklanki esencyjnego rosołu z kostki, posiekany szczypiorek, oregano
Sposób przyrządzenia:
Rozgrzać oliwkę, dodać do niej pokrojony czosnek i po chwili smażenia wyjąć go. Na pozostałej oliwie obsmażyć z obu stron grzanki na rumianko. Grzanki ułożyć na talerzach, posypać parmezanem, umieścić w każdym surowe żółtko i wlać gorący rosól. Posypać szczypiorkiem i oregano. Podawać od razu. Każdy powinien sam wymieszać żółtko i parmezan na talerzu.
Post został pochwalony 0 razy
|
|