Kucharz
Administrator
Dołączył: 23 Sty 2007
Posty: 53
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Czw 12:54, 01 Lut 2007 Temat postu: Zupa mnichów |
|
|
Składniki:
500 g karpia, 1 filiżanka kwaśnej śmietany, 1 pęczek zielonej pietruszki, 1 łyżka mąki, 1-2 łyżki tartej bułki, sól, 40 g masła
Sposób przyrządzenia:
Rybę oczyścić, usunąć ości, zemleć w maszynce do mięsa i udusić w maśle z tartą bułką i drobno posiekaną zieloną pietruszką. Zalać gorącą wodą i posolić. Dodać kwaśną śmietanę wymieszaną z mąką, zagotować zupę i natychmiast gorącą podać na stół.
Post został pochwalony 0 razy
|
|